Podeljene nagrade za leto 2010

Nazaj

Na priložnostni prireditvi v Mladinskem centru Brežice so bila že petič zapored podeljena priznanja brežiškim športnikom, ki so v letu 2010 dosegli vidnejše rezultate. Prireditev je vodil Vid Valič, za glasbo pa je poskrbela domača skupina Broken arrow.

Športna zveze Brežiceje letos že petič zapored pripravila prireditev, kjer smo športnikom in športnim delavcem brežiške občine podelili diplome, športne znake, plakete in priznanja ter  naziv športnik in športnica ter ekipa leta 2010. Priznanje pa so podelili tudi občani, ki so z glasovnicami Posavskega obzornika ali preko spletne ankete na naši strani, odločili, kdo dobi naziv Športnik leta po izboru občanov.

Želja organizatorjev je, da bi bil dogodek prepoznan v vsem pomenu športain ne samo po nagrajevanju dosežkov tekmovalcev, katerih rezultati so vsako leto res izjemni.  Vseskozi poskušamo opozarjati na raznolikost športa v občini –  na pestrost športnih panog, na društva, ki gojijo rekreativno dejavnost ter prirejajo že tradicionalne prireditve namenjene vsem ljubiteljem gibanja, na posameznike, ki z močno voljo, vztrajnostjo in predanostjo skrbijo za športnike, za poslovanje društev in milijone drugih opravil, ki jih nikoli ne zmanjka.

S svojo navzočnostjo in priložnostnimi pozdravnimi nagovori so brežiške športnike počastili tudi g. Miro Cerar, član Olimpijskega komiteja Slovenije in predsednik Olimpijske akademije, g. Jože Senica starosta brežiške gimnastike, g. Ivan Molan župan Občine Brežice in pokrovitelj prireditve ter g. Uroš Šerbec nekdaj uspešen rokometaš, sedaj trener kluba v sosednji občini. 

Na glasbeno obarvani prireditvi (za z energijo nabito vzdušje so poskrbeli člani brežiške rockovske skupine Broken Arrow, program je povezoval Vid Valič) je tako priznanja različnih oblik prejelo 62 športnic in športnikov iz 9 športnih društev. Priznanji sta prejela tudi dva športna delavcater društvo za svojih 60 let delovanja.

V letu 2010 so brežiški športniki, kot smo tega že navajeni, v različnih športnih panogah: borilni športi, nogomet, gimnastika, atletika …merili moči na državnih prvenstvih, mednarodnih tekmah, ter bili pri tem bolj ali manj uspešni. Vidnejše rezultate, za katere se po pravilih zveze podeljujejo diplome, je na športnih prizoriščih doma in v tujini doseglo 44 športnikov in športnic, za kar so iz rok predsednika zveze Staneta Tomšeta in staroste brežiškega športa Jožeta Senice.

Športni znak so iz rok častnega gosta, olimpionika Mira Cerarja prejeli Srečko Vidmar (Strelski klub Brežice), Jure Žabjek in Andraž Božičnik (DBV Katana Globoko) in Matija Mlinarič (Strelsko društvo Rudar Globoko).

Naj bo društvo naravnano k rekreaciji ali tekmovalnemu športu. Naj se ukvarja s kolektivnimi ali individualnimi športnimi panogami z desetimi ali stotimi člani, dejstvo je, da društva ni, če ni tu posameznikov, ki svoj prosti čas namenjajo trenerskemu delu, organizaciji športnih dogodkov ali skrbi za delovanje društva v skladu s predpisi. To so posamezniki, ki vztrajajo v najslabših časih in stojijo skromno ob strani, ko njihovi varovanci posegajo po najvišjih priznanjih. Posamezniki tako tvorijo verigo, na koncu katere je uspešno opravljen pohod, strelski maraton ali zlata kolajna. Plaketo sta tako prejelaStane Preskar(DBV Katana Globoko) za 25-letno prizadevno delo v društvu in Robert Ferenčak (Strelski klub Brežice) za poseben prispevek k promociji in razvoju športnega strelstva.

Posebno priznanjeje bilo izrečeno tudi  Planinskemu društvo Brežice za 60 let delovanja.

Po kriterijih, ki so jih določile članice zveze, so strokovne nagrade za leto 2010 prejeli:

Ekipa leta 2010 – Strelski klub Brežice(trener Ernest Sečen)

Člani ekipe so Matej Krajnčič, Srečko Vidmar, Miha Zevnik, Gregor Jugovič, Simona Molan, Anja Pepunič, Karlo Fundak, Andreja Novoselič, Kene Matic in Krešimir Blaževič. Ekipa je že drugo leto zapored svojemu klubu s skupnim seštevkom točk, doseženih v posameznih državnih pokalnih ligah, prinesla naslov vice prvaka v disciplini streljanja z zračno pištolo.

Športnica leta 2010-  Barbara Špiler, Atletski klub Brežice (trener Vladimir Kevo)

Barbara Špiler je v l. 2010 v Kanadi osvojila 2. mesto na Svetovnem mladinskem prvenstvu, doseženi lanskoletni rezultati skozi celo sezono pa so jo uvrstili na prvo mesto evropske mladinske lestvice ter na 2. mesto mladinske lestvice Mednarodne atletske zveze.

Športnik leta 2010Jure Rovan, Atletski klub Brežice (trener Leopold Rovan)

Jure Rovan je s 561 preskočenimi centimetri še vedno aktualni rekorder Slovenije v skoku s palico, med lanskoletnimi rezultati pa izstopa tudi osvojeno 15, mesto na Evropskem prvenstvu v Barceloni. 

Posebna nagrada, ki predstavlja glas ljudstvapa je šla letos že drugič zapored v roke ju-jitsu paraAndrejke Ferenčak in Matica Derende, Društvo borilnih veščin Katana.

Člana DBV Katana tekmujeta v disciplini duo sistem - mešani pari, v minulem letu pa sta osvojila 3. mesto na Svetovnih igrah borilnih športov v Pekingu.

Medijski pokrovitelj: Posavski Obzornik

Partner pri organizaciji: Mladisnki center Brežice

Podeljene nagrade za leto 2010

Kontakt

Uradni podatki

Športna zveza Brežice

Modri

Cert ID: 0014/00014

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
ŠPORTNA ZVEZA BREŽICE
Matična številka: 5211450000