Razpis: Športne igre zaposlenih 2022

Nazaj

Razpis: Športne igre zaposlenih 2022

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez v sodelovanju z občinskimi športnimi zvezami tudi v letu 2022 organizira Športne igre zaposlenih, kjer si želimo tudi vaše aktivne vloge. Namen projekta je spodbuditi poslovno javnost k športni aktivnosti ter preko športne aktivnosti, druženja in zabave krepiti vez med gospodarstvom in športom.

Športne igre zaposlenih v Brežicah, kjer se nahaja regijska pisarna OKS-ZŠZ Posavje – Zasavje, bodo potekale v soboto, 10. septembra.

Jaka Lenart041/781-207info@sportbrezice.si 

KONCEPT ŠPORTNIH IGER ZAPOSLENIH 2022

Brežice, 10.9.2022

Športne igre zaposlenih predstavljajo tekmovanje v petih olimpijskih panogah in dodatnih po izboru posameznega organizatorja, in sicer:

 • Mali nogomet: 5+1 igralcev (ekipa max 10 igralcev), turnirski sistem, igra: 2 x 10 min z 2 min odmorom; vsaka ekipa igra min 3 in max 6 tekem.
 • Košarka 3x3: 3 igralci (ekipa max 5 igralcev), turnirski sistem, igra: do 15 točk oz. 12 min + zlati koš v primeru neodločenega izida; vsaka ekipa igra min 3 in max 6 tekem.
 • Odbojka na mivki: 3 igralci - mix (ekipa max 5 igralcev - min. 1 igralka, ki je ves čas v igri), turnirski sitem, igra na 2 dobljena niza (25 točk); vsaka ekipa igra min 3 in max 6 tekem.
 • Tenis: posamezno; kategorije: moški, ženske/do 30 let, do 50 let in 50+; sistem na izpadanje, igra se na 9 dobljenih gemov.
 • Tek: štafeta, 4 x 400m.
 • Lokostrelstvo: ekipa 4 strelci - mix (v ekipi obvezno 1 ženska), strelja se 2 seriji po 3 puščice na razdalji 15m; 3 puščice - poskusni strel.
 • Prstomet: 2 igralca (ekipa max. 6 igralcev); igra se igralec A1 : igralec B1, igralec A2 : igralec B2, igralec A1 : igralec B2, igralec A2 : igralec B1, dvojice.
 • Badminton: 2 igralca - mix (ekipa max. 3 igralcev - v tem primeru min. 2 igralki), igra na dva dobljena niza do 21. M posamično, Ž posamično in mešane dvojice.

*Organizator si pridržuje pravico do sprememb v primeru premajhnega števila prijav.

 

KOMU SO NAMENJENE

Športne igre zaposlenih so namenjene zaposlenim v podjetjih, javnih organizacijah in drugih institucijah na slovenskem trgu. 

Na Športne igre zaposlenih se prijavi ekipa zaposlenih, prioritetno iz iste organizacije, lahko pa tudi sestavljena iz posameznikov, ki so zaposleni v različnih poslovnih subjektih. Kot zaposleni se smatra:

 • zaposleni, delavci v rednem delovnem razmerju,
 • študenti, ki delajo v podjetju vsaj 1 mesec,
 • samostojni podjetniki, ki s podjetjem redno sodelujejo vsaj 1 leto.

V kolikor ekipo sestavljajo zaposleni, ki niso iz iste organizacije, prosimo, da na prijavnem obrazcu zapišete, kje je posameznik zaposlen. 

Organizator poleg tekmovalnega dela pripravlja tudi pester spremljevalni program, kjer so poleg udeležencev Športne igre zaposlenih dobrodošli tudi njihovi družinski člani, prijatelji ter ostali navijači. 

 

ŠTARTNINA IN PRIJAVA

Udeležba na Športnih igrah zaposlenih 2022 je brezplačna.

Vsi se zavedamo, da s športno aktivnostjo ohranjamo zdravje in vitalnost ter tako veliko lažje opravljamo delovne obveznosti. Včasih na to žal “pozabimo” ali pa je ostalih aktivnosti preprosto preveč, da zdrav duh v zdravem telesu izgubi kakšno mesto na lestvici prioritet. Športne igre zaposlenih naj vas vzpodbudijo, da boste aktivni. Hkrati pa jih morda lahko izkoristite tudi kot »team building« zaposlenih. Vsak udeleženec prejme:

 • topli obrok in pijačo,
 • priznanje za udeležbo na Športnih igrah zaposlenih 2022,
 • pokale za 1.- 3. mesto ekipno in medalje (tenis),
 • spominsko majico.

ROK ZA PRIJAVO

Rok za prijavo je petek, 2. septembra 2022. Dovolite, da vas opozorimo, da je število mest v sleherni disciplini oziroma športni panogi omejeno, zato vam svetujemo čimprejšnjo prijavo. 

Poimenske prijave tekmovalcev (sestave ekip) posredujete najkasneje do 7. septembra 2022,  na e-naslov organizatorja: info@sportbrezice.si

 

Kontakt

Uradni podatki

Športna zveza Brežice

Modri

Cert ID: 0014/00014

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
ŠPORTNA ZVEZA BREŽICE
Matična številka: 5211450000