Razpisan program usposabljanja za naziv strokovni delavec 1 - športna rekreacija

Nazaj

Razpisan program usposabljanja za naziv strokovni delavec 1 - športna rekreacija

Olimpijski komite Slovenije - ZŠZ ob podpori Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport s pomočjo evropskih sredstev razpisuje program usposabljanja, ki kandidatom zagotavlja pravico do dela v športu na področju športne rekreacije.

Kandidate, ki jih zanima delo v športu oziroma bi želeli voditi programe športno rekreativne vadbe, vabimo k vpisu na program strokovnega usposabljanja, ki vam po uspešnem zaključku zagotavlja diplomo strokovni delavec - športna rekreacija 1.

Program usposabljanja je brezplačen, saj se izvedba sofinancira s sredstvi Evropskega socialnega sklada in je namenjen zaposlenim (na kateremkoli področju, ne nujno na področju športa).

Več informacij in prijave najdete na spletni strani http://usposabljanje.olympic.si/razpisi/aktualni-razpisi. Število mest je omejeno!

Pravico do dela v športu ima skladno z Zakonom o športu izključno tisti športni delavec, ki je ustrezno izobražen ali strokovno usposobljen. Hkrati zakon opredeljuje organizacije, ki jih je država pooblastila kot nosilce programov usposabljanja. Edino ti programi, ki jih na predlog Komisije za akreditacijo potrdi resorni minister, zagotavljajo ustrezno strokovno usposobljenost in diplomo, s katero ima posameznik pravico do dela na področju športa. Vsak posameznik, ki je ustrezno izobražen ali usposobljen, svojo strokovnost in pravico do dela dokazuje z odločbo, ki jo pridobi na podlagi vpisa v Razvid strokovnih delavcev, ki ga vodi Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Zakon o športu javno pooblastilo za programe usposabljanja na področju športa starejših in športne rekreacije (kamor sodijo vse športne panoge, ki pri OKS-ZŠZ nimajo registriranega tekmovalnega sistema) daje Olimpijskemu komiteju Slovenije-Združenju športnih zvez. OKS-ZŠZ je skladno z zakonom in na podlagi določil Pravilnika o usposabljanju strokovnih delavcev v športu oblikoval enovit program, ki je pričel veljati v začetku letošnjega leta. Prva izvedba programa usposabljanja za pridobitev naziva “strokovni delavec - športna rekreacija 1”, poteka v okviru projekta Usposabljanje strokovnih delavcev, in sicer od marca do maja letos.

Kontakt

Uradni podatki

Športna zveza Brežice

Modri

Cert ID: 0014/00014

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
ŠPORTNA ZVEZA BREŽICE
Matična številka: 5211450000