Slovenski dan športa

Nazaj

Slovenski dan športa - Dan odprtih vrat

Slovensko olimpijsko gibanje je bilo uradno ustanovljeno 15. oktobra 1991, na ta dan pa praznujemo obletnico ustanovitve Olimpijskega komiteja Slovenije, Združenja športnih zvez. Tedaj smo prvič v zgodovini naroda dobili možnost in pravico, da v okviru največjega svetovnega športnega tekmovanja naši športniki nastopajo pod svojo zastavo. Uspešna športna pot mlade države je v mednarodnih športnih arenah zarisala izjemno sled, ki nam jo lahko zavidajo tudi številčno večji narodi.

Vendar odraz športne tradicije in kulture naroda niso zgolj uspehi naših vrhunskih športnikov, ker to zajema tudi odnos ljudi do gibanja in športa, ki naj ga svojim sposobnostim in možnostim primerno goji vsak prebivalec naše države. In tudi na tem področju se Slovenija po zadnjih primerjalnih raziskavah uvršča v sam vrh v Evropi.

Da bi vsakodnevno gibanje in šport v vseh njegovih pojavnih oblikah še bolj približali ljudem vseh generacij in jih spodbudili, da se vključijo v različne oblike vadbe in športnih aktivnosti, smo se odločili da, organiziramo Slovenski dan športa - dan odprtih vrat.

Vabljeni vsi ljubitelji športa in tudi tisti, ki menite, da bi to lahko postali, da se nam pridružite.

Kontakt

Uradni podatki

Športna zveza Brežice

Modri

Cert ID: 0014/00014

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
ŠPORTNA ZVEZA BREŽICE
Matična številka: 5211450000