Športna srečanja preko meje 2021

18. 10. 2021

V četrtek, 14. oktobra 2021, se je v Samoboru odvil tradicionalni dogodek Športna srečanja preko mejo. Srečanja se je udeležilo 80 športnikov iz obeh obmejnih občin. Povratnega srečanja so se zaradi zaostritve zdravstvenih razmer udeležili zgolj člani obeh športnih zvez.

Po letu premora zaradi epidemije se je v letu 2021 ponovno odvil dogodek Športna srečanja preko meje. Na praznik mesta Samobor, 14. oktobra, so se v tem hrvaškem mestu srečali športniki obeh obmejnih občin. Delegacijo občine Brežice so poleg člana predsedstva Športne zveze Brežice Tadeja Škofa in sekretarke Vilme Zupančič zastopali mladinci NK Brežice 1919, teniški igralci TK Brežice in člani Namiznoteniškega društva Dobova. Vsi obračuni so minili v izjemnem prijateljskem vzdušju, končne zmage pa so se veselili domači športniki, ki so bili boljši v namiznem tenisu in tenisu, brežiški nogometaši pa so slavili zmago z 2:0.

Na žalost je tudi letošnjo prireditev zaznamoval korona virus, ki je onemogočil udeležbo v več športnih panogah. Kljub temu je bilo vzdušje na športnih prizoriščih in ob njih izjemno. Predvsem pa je pomembno, da so športniki in predstavniki Športne zveze Brežice poskrbeli za krepitev obmejnega sodelovanje na področju delovanja organizacij civilne družbe in javnih inštitucij na področju športa, izmenjavo izkušenj in znanj ter oblikovanje novih skupnih projektnih idej.

Povratno srečanje, kjer smo planirali izvesti še dodatno športno panogo - košarko, smo bili primorani odpovedati, saj so se razmere s korona virusom v obeh državah močno zaostrile. Čeprav so tekmovališča tokrat samevala, pa smo bili priča srečanju predstavnikov obeh športnih zvez. Na prijetnem druženju so se prisotni dogovorili, da povratno srečanje izvedejo takoj, ko bodo razmere to dopuščale. Hkrati pa upajo, da bo v bodoče dogodek spet zaživel v polnem sijaju, brez omejitev in s športnimi boji v različnih športnih panogah.

Stopite v stik

Športna zveza Brežice
Ulica bratov Milavcev 18, p. p. 18
8250 Brežice
Slovenija

07 49 93 470
041 781 207

sportbrezice.si

Športna zveza Brežice

Modri

Cert ID: 0014/00014

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
ŠPORTNA ZVEZA BREŽICE
Matična številka: 5211450000