Strelec leta: Brežičanka Pia Srpčič kadetinja leta 2019!

Nazaj

Strelec leta: Brežičanka Pia Srpčič kadetinja leta 2019!

Na prireditvi Strelec leta je v Dobu pri Domžalah Strelska zveza Slovenije pretekli teden podelila nazive in plakete najboljšim športnim strelcem v letu 2019. Od klubov jugovzhodne regije plaketi za ekipne rekordne dosežke še mladim Brežičankam in Leskovčanom. (AVTOR: Ernest Sečen)

Prestižni naziv je v kategoriji kadetinj letos pripadel  Brežičanki Pii Srpčič, za katero je res zelo uspešna sezona. Poleg tega, da je postala državna kadetska prvakinja    z zračno pištolo, je osvojila še 2. mesto z malokalibrsko pištolo, bila druga posamezno in prva ekipno v kadetskem ligaškem tekmovanju za Pokal Slovenije ter bila kar dvakrat udeležena pri ekipah, ki sta dosegli nova država ekipna rekorda. Z Brežičankami pri kadetskem ter z reprezentanco Slovenije pri mladinskem državnem rekordu.  Drugo mesto v točkovanju za kadetinjo leta je  pripadlo še eni Brežičanki, Sari Ščuri. V točkovanju za najboljšega mladinca je Brežičan Anže Gmajnič pristal na 3. mestu.

V Posavje sta romali tudi plaketi za dosežene nove državne rekorde v letu 2019. Rekordno mejo  je že drugič v zadnjih letih uspelo premakniti brežiškim kadetinjam v postavi Pia Srpčič, Sara Ščuri in Nasiha Žilić, v novi kategoriji, pionirji zračna pištola, pa bodo  za vse čase pod prvi državni rekord podpisani Leskovčani Vid   Štefanič, Matija Felicijan in Timotej Sršen. Pia Srpčič in Sara Ščuri sta bili kot članici slovenske reprezentance soudeleženi tudi pri ekipnem mladinskem državnem rekordu.

Kontakt

Uradni podatki

Športna zveza Brežice

Modri

Cert ID: 0014/00014

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
ŠPORTNA ZVEZA BREŽICE
Matična številka: 5211450000