V projektu Brežiški športni vikend 2020 sodelovalo kar 20 društev

13. 11. 2020

Športna zveza Brežice je že 22. leto zapored pripravila prireditev Brežiški športni vikend, ki je letos izjemoma potekala v mesecu septembru. K sodelovanju v projektu je v letošnjem letu pristopilo kar 20 športnih društev, ki so v povezavi s Športno zvezo Brežice pripravila kar 30 aktivnosti. Skupno število udeležencev je v letošnjem letu preseglo številko 3000, kar nas izjemno veseli, saj je leto 2020 zaradi izbruha bolezni Covid-19 izjemno specifično.

Športna zveza je letošnjo izvedbo prireditve prilagodila trenutnim razmeram. Ker množičnih dogodkov praktično ni mogoče izvesti, smo se v letošnjem letu odločili, da večji poudarek damo sami vadbi oziroma dnevom odprtih vrat. Na takšen način je svojo vadbo prestavilo kar 13 društev. V septembru pa smo kljub omejitvam uspešno izvedli tudi atletski miting (v sodelovanju z Atletskim klubom Brežice), rekreativni turnir v kegljanju (v sodelovanju z Kegljaškim klubom Brežice), Turnir bratstva in enotnosti ter turnir v »air badmintonu« (v sodelovanju z Badminton klubom Pišece), pohod (v sodelovanju s PD Brežice), otvoritev igrišč z umetno travo (NK Brežice 1919) in turnir v namiznem tenisu (v sodelovanju z NTK Dobova). 

Osrednji prireditvi letošnjega leta sta bili kolesarski maraton in praznovanje prvega dne slovenskega športa. Kolesarski maraton je letos prvič potekal v individualni obliki, kar pomeni, da smo traso opremili z nalepkami, ki so jih zbirali kolesarji. Letošnja udeležba na tem dogodku je bila nekoliko manjša, vendar pa so kolesarji kljub drugačnemu načinu uživali na progi. Druga večja prireditev, ki jo je pripravila Športna zveza Brežice v sodelovanju z Zavodom za šport Brežice pa je dan slovenskega športa (23. september). V ta namen smo pripravili celodnevni tekaški dogodek, katerega se je udeležilo prek 1400 tekačev in tekačic. Osnovni namen prireditve je bil užitek ob športni aktivnosti in skrb za zdrav način življenja. Na prireditvi so sodelovali tudi učenci OŠ Brežice in dijaki Gimnazije Brežice, ki so prireditveni prostor zapuščali dobre volje, kar je še dokaz več, da so razumeli bistvo teka na simbolično razdaljo 2309 metrov. 

V začetku meseca oktobra bi morali v okviru Brežiškega športnega vikenda organizirati še Mini olimpijado, vendar pa se je zdravstvena slika takrat toliko poslabšala, da smo bili primorani dogodek prestaviti. Mini olimpijado – troboj najmlajših bomo tako izvedli takoj, ko se zdravstvena situacija v državi stabilizira.  Čeprav je bila letošnja izvedba projekta Brežiški športni vikend drugačna in prilagojena trenutnim razmeram, smo lahko zadovoljni, da smo dosegli namen projekta:  

  • promocija športne aktivnosti kot načina zdravega življenja,  
  • predstavitev športnih programov in dejavnosti, ki se odvijajo po društvih v občini v smislu odprtih vrat posameznega kluba,  
  • predstavitev športno rekreativne dejavnosti, kot del turistične ponudbe v občini v sodelovanju z lokalnimi turističnimi organizacijami,  
  • ponuditi vsem niz športno rekreativnih dejavnosti.

V okviru projekta je Športna zveza Brežice naredila korak naprej tudi v smislu promocije. Tako smo pripravili posebne grafike za celotno dogajanje kot tudi za posamezne dogodke. Klubi in društva so lahko le-te uporabili na svojih spletnih straneh in družabnih omrežjih. Po dogovoru s podjetjem Domdesign smo letos prvič v uporabo dobili tudi zaslon Litebox, ki nam je služil kot promocija vseh aktivnosti v okviru Brežiškega športnega vikenda. Zaslon je lociran v Športni dvorani Brežice, na njem pa se poleg urnika in aktivnosti v sklopu BŠV pojavljajo tudi podatki o članicah Športne zveze Brežice ter ostale vsebine.  Športna zveza Brežice je tudi v letošnjem letu zagotovila nagrade in priznanja na izvedenih turnirjih, prehrano in brezplačno kopanje v Poletni termalni rivieri Term Čatež ter spominske medalje in majice za udeležence kolesarskega maratona. Vsem športnim društvom smo pokrili stroške organizacije posameznih aktivnosti.

Stopite v stik

Športna zveza Brežice
Ulica bratov Milavcev 18, p. p. 18
8250 Brežice
07 49 93 470
041 781 207
info@sportbrezice.si
sportbrezice.si

Uradni podatki

Športna zveza Brežice
Ulica bratov Milavcev 18
8250 Brežice
Slovenija
ID za DDV: 93216297
IBAN: SI56 0237 3001 8941 314 (NLB, d.d.)

Certifikati

Športna zveza Brežice

Modri

Cert ID: 0014/00014

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
ŠPORTNA ZVEZA BREŽICE
Matična številka: 5211450000