Več kot 1400 tekačev obeležilo Dan slovenskega športa

25. 9. 2020

Športna zveza Brežice je v sodelovanju z Zavodom za šport Brežice, Olimpijskim komitejem Slovenije ter Občino Brežice (v okviru projekta Stavi na zdravje) pripravil tekaško prireditev Tek 2309 ob prvem dnevu slovenskega športa. Na trasi po Vrbini se je predstavilo več kot 1400 tekačev in tekačic.

Glavni namen celodnevne prireditve je bil je počastitev praznika športa, povečati zavedanje o pomenu športa kot redne telesne dejavnosti pri splošni populaciji, nagovoriti vse, tudi tiste, ki se ne ukvarjajo s športom, krepiti vrednoto “biti aktiven”, uživati življenje in skrbeti za dobro počutje.

Tekaška prireditev je bila prilagojena trenutnim zdravstvenim razmeram. V dopoldanskem času so se prireditve po vnaprej pripravljenem urniku udeležili učenci OŠ Brežice in Gimnazije Brežice, hkrati pa so razdaljo 2309 metrov premagali tudi mimoidoči in rekreativni tekači. Športna prireditev je bila namenjena celotni populaciji, saj je vsak udeleženec tempo teka prilagodil sebi in svojim sposobnostim. 

Udeleženci so prizorišče zapuščali dobro razpoloženi in razumeli pomen prireditve. Za dodatno vzpodbudo so poskrbeli tudi pri Olimpijskem komiteju Slovenije, ki je vsem udeležencem prireditve zagotovila zapestnice in Frutabelo.

Tekaška prireditev je bila nadgradnja sodelovanja Zavoda za šport Brežice in Občine Brežice, ki je v mesecu avgustu in septembru organizirala brezplačne tekaške delavnice za 30 rekreativnih tekačev.

Jaka Lenart, strokovni sodelavec ŠZB: "Športna zveza Brežice je izjemno zadovoljna z odzivom Brežičanov in Brežičank, ki so se množično udeležili prireditve ob prvem dnevu slovenskega športa. Menimo, da smo postavili odlične temelje za nadaljnje praznovanje praznika. Naša želja je, da se v prihodnjem letu prireditve udeležijo tudi člani različnih športnih društev, hkrati pa bomo iskali še povezavo s podjetji in organizacijami v naši občini, ki bi lahko na takšen način organizirale športno aktivnost za svoje zaposlene."