Badminton klub Pišece

Badminton klub Pišece
Pišece 13, 8255 Pišece
031 271 370
bk.pisece(at)gmail.com
badminton-pisece.si

Badminton klub Pišece je bil ustanovljen 20.1.2002. Sedanje vodstvo, kluba predstavljajo Tadej Škof (predsednik), Peter Skrivalnik (podpredsednik), Uroš Škof (tajnik) in Janez Denžič (blagajnik).Ob ustanovitvi si je vodstvo zadalo tri pomembnejše cilje: prvi, in tudi najpomembnejši cilj, je vzgoja mladih športnikov. To je za naš kraj zelo pomembno, saj je v modernem času zanimanje za šport precej upadlo, in na ta način skušamo povrniti zanimanje. Drugi cilj je vodena rekreacija starejših članov (predvsem v zimskem času), tretji cilj pa je promocija samega kraja, saj je le-ta zelo majhen inzaenkrat še neopažen v svetu. Naš klub pa, poleg treningov v telovadnici OŠ Pišece, vodi treninge tudi na drugih šolah po občini Brežice. Prizadevamo pa si, da bi se naš način dela razširil še na druge kraje (izven naše občine), saj smo eden redkih klubov, ki se zavzema tako za šport kot za samo vzgojo mladih talentov.V domači dvorani imamo šest vadbenih skupin in ena rekreacijska skupina. Vadbene skupine sestavljajo U-9, U-11, U-13, U-15, mladinci in člani. Treningi potekajo vsak dan v šolski dvorani OŠ Pišece ( točni planimamo na spletni strani ).Vseh članov je 107, od tega je 29 registriranih športnikov pri BZS.Do sedaj smo osvojili več kot 200 stopničk po raznih domačih in mednarodnih tekmovanjih.Nekaj pomembnejših:

Maja Sušin ima več kot 50 turnirskih zmag na domači in mednarodni sceni (nekaj bolj vrednih Ljubljana open, Celje open, Zagorje open, Bohinj open, Beograd open, Rijeka open, Zagreb open, Brežice open,Pišece open). Maja je v sezoni 2011/2012 zasedla tretje mesto na skupni jakostni lestvici v Sloveniji in s tem rezultatom postala članica reprezentance a ji žal študij onemogoča normalen trening.

Toni Hotko je bil proglašen za najbolj talentiranega športnika in je bil kar dvakrat med tremi najboljšimi v državi v mladinskih konkurencah a mu je poškodba preprečila nadaljnjo vrhunsko pot.

Mojca Omerzel, Janja Jagrič, Nina Češnovar, Klemen Kos, Urban Kovačič, Tadej Škof so pa igralci, ki so večkrat stali na stopničkah za najboljše.

Luka Podgoršek, David Ilinčič, Denis Kapčič so pa mladi val igralcev na katere se veliko stavi.

V letnem planu kluba se nahaja 6 turnirjev v badmintonu, ki jih klub organizira v dvorani Pišece in Brežice. Organiziramo tudi tradicionalno kolesarsko vožnjo po Pišecah, turnir med vasmi občine Brežice v odbojki na mivki, razni turnirji v speedbadmintonu, badmintonu na mivki in zelo dobro sodelujemo z drugimi društvi.

Želje in cilji kluba so jasni. Nadaljevati delo z mladimi in ostati v vrhu Slovenskega badmintona. Klubski moto je PREPROSTO NAJBOLJŠI

Stopite v stik

Športna zveza Brežice
Ulica bratov Milavcev 18, p. p. 18
8250 Brežice
07 49 93 470
041 781 207
info@sportbrezice.si
sportbrezice.si

Uradni podatki

Športna zveza Brežice
Ulica bratov Milavcev 18
8250 Brežice
Slovenija
ID za DDV: 93216297
IBAN: SI56 0237 3001 8941 314 (NLB, d.d.)

Certifikati

Športna zveza Brežice

Modri

Cert ID: 0014/00014

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
ŠPORTNA ZVEZA BREŽICE
Matična številka: 5211450000