Društvo Sonček Posavje

Nazaj

Ulica Mladinskih delovnih brigad 18, 8273 Leskovec pri Krškem

Ženski rokometni klub Brežice

Društvo Sonček Posavje

NaslovUlica Mladinskih delovnih brigad 18, 8273 Leskovec pri Krškem
Telefon(07) 490 32 10
Mobitel041/859-910
E-mailsoncek.posavje@gmail.com
Spletna stransoncek-posavje.si

Društvo Sonček Posavje deluje na lokalni ravni že od leta 1995. Je prostovoljna, neprofitna, humanitarna, invalidska organizacija s ciljem pomagati otrokom, mladostnikom in odraslim osebam s cerebralno paralizo in drugimi oblikami invalidnosti.

V društvu je vključenih 340 članov. Od tega je okoli 90 invalidov s cerebralno paralizo in drugimi oblikami invalidnosti, ostali člani pa so njihovi starši, skrbniki, sorojenci in pa tudi zunanji člani . 

Sodelujemo tudi z drugimi društvi in ustanovami kot so Sožitje, Dom starejših občanov, DPM Brestanica, šolami, občinami, KS Leskovec, Društvo gluhih in naglušnih, …

V začetku leta si zastavimo letni program, ki ga skozi leto izvajamo. Progam temelji predvsem na željah in potrebah vključenih v društvo.

Osnovni namen Društva sonček Posavje je integracija oseb s cerebralno paralizo in drugimi invalidnostmi v življenje širše družbene skupnosti in zagotavljanje enakih možnosti, kot jih imajo drugi državljani na vseh življenjskih področjih in v vseh življenjskih obdobjih ter izboljšati kakovost življenja oseb s CP in drugimi oblikami invalidnosti in jih pripraviti na čim bolj neodvisno življenje in samostojno življenje. Skratka trudimo se da jim dajemo možnost za kvalitetno življenje. 

Kontakt

Uradni podatki

Športna zveza Brežice

Modri

Cert ID: 0014/00014

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
ŠPORTNA ZVEZA BREŽICE
Matična številka: 5211450000