34. pohod - Po poteh Brežiške čete

Nazaj

sobota, 23. oktober 2010, 8.30

Pečice z okolico

Družabno srečanje borcev, planincev in mladine s planinskim pohodom po poti Brežiške čete in zaključkom ob partizanskem golažu.

  • 8.30 - 9.00 zbor udeležencev;
  • 9.15 slovetsna otvoritev;
  • 10.15 - 14.00 pohod in družabno srečanje

POROČILO O REALIZACIJI PROGRAMA

Športna zveza Brežice v sodelovanju s Planinskim društvom Brežice in Združenjem borcev za vrednote NOB Brežice že 36 let organizira tradicionalno športno-rekreativno prireditev ob počastitvi občinskega praznika in v spomin na delovanje Brežiške čete, ki je bila ustanovljena 28. 10. 1941 – pohod »Po poteh Brežiške čete«.

Dogodek je vsako leto uvrščen na koledar tako prireditev ob počastitvi občinskega praznika, kot na koledar rekreativnih prireditev in se je udeležuje vedno več športnih navdušencev, pohodnikov in tistih, ki jim obujanje spominov na dogodke iz 2. svetove vojne veliko pomeni, iz cele Slovenije in  sosednje Hrvaške.

Že od vsega začetka je bila vodilna misel snovalcev pohoda ta, da je ohranjanje spominov na pomembne dogodke iz naše zgodovine lahko tudi športno obarvano. Tako se je rodila športno-rekreativna prireditev z nazivom »Pohod po poteh Brežiške čete«, ki se že 36 let tradicionalno izvaja v spomin na delovanje Brežiške čete in v počastitev občinskega praznika.

Kontakt

Uradni podatki

Športna zveza Brežice

Modri

Cert ID: 0014/00014

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
ŠPORTNA ZVEZA BREŽICE
Matična številka: 5211450000