Slovenska bakla v občini Brežice

Slovenska bakla v občini Brežice 2024

V četrtek, 13. junija, je Slovenska bakla pripotovala v občino Brežice. 

Slovenska plamenica je v našo občino prispela z vojaškim helikopterjem iz smeri Kostanjevica na Krki. Baklo je predstavnikom Vojašnice Jerneja Molana Cerklje ob Krki predal naš zlati olimpijec Primož Kozmus. Bakla je po obisku vojašnice najprej prispela do OŠ Cerklje ob Krki, nato pa se s pomočjo kolesarjev in motokrosista Alexa Novaka prebila do starega mostu preko Krke in Save, pot pa nadaljevala do brežiškega gradu, kamor jo je ponesel olimpijec Jure Rovan. 


Po obisku veličastne Viteške dvorane so jo člani različnih lokalnih športnih društev in osnovnih šol ponesli mimo Vodovodnega stolpa na prenovljeni Atletski stadion Brežice, kjer je potekala osrednja prireditev. Plamenico je na stadion prinesla Leja Glojnarič (Parašportnica leta 2023 in dvakratna olimpijska prvakinja na Olimpijadi gluhih), nato je krog s Slovensko baklo opravil tudi župan Ivan Molan, pa predstavniki različnih klubov, društev, šol in organizacij. Zadnji krog je pripadel Niki Glojnarič, ki se bori za nastop na OI v Parizu.


Na prireditvi so sodelovali predstavniki: Vojašnica Jerneja Molana Cerklje ob Krki, OŠ Cerklje ob Krki, Kolesarsko društvo Brežice,AMD Brežice, OŠ Brežice, Kajak kanu klub Čatež, FIGHT CLUB SHONY, NK Brežice 1919, Gimnazija Brežice, ŽNK Posavje, NTK Dobova, Rokometni klub Brežice, RK Dobova, Badminton Klub Pišece, Karate klub Brežice, KRG Ritem, OŠ Globoko, Sic Brežice, Atletski klub Brežice, Občina Brežice, Vdc Brežice, Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja, Šola zdravja Brežice, Plesno društvo Imani, DBV Katana, Viva klub Brežice, Nippon klub, Košarkarski klub Brežice, Teniški klub Brežice, Telovadno društvo Sokol Brežice.

FOTOGALERIJA

Slovenska bakla v občini Brežice 2024
Slovenska bakla v občini Brežice 2024
Slovenska bakla v občini Brežice 2024
Slovenska bakla v občini Brežice 2024

Kontakt

Uradni podatki

Športna zveza Brežice

Modri

Cert ID: 0014/00014

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
ŠPORTNA ZVEZA BREŽICE
Matična številka: 5211450000