Arhiv

Nazaj

(: )

Zapis ob odpovedi 44. Pohoda po poteh Brežiške čete

Zapis ob odpovedi 44. Pohoda po poteh Brežiške čete

V soboto 24. oktobra 2020 bi moral potekati tradicionalni že 44. pohod Po poteh Brežiške čete v so-organizaciji Športne zveze Brežice, Planinskega društva Brežice in Združenja borcev za vrednote NOB Brežice. Gostitelji letošnjega dogodka, ki se izvaja ob podpori Občine Brežice, bi morala biti Krajevna skupnost Sromlje. Žal nas je trenutna epidemiološka situacija prisilila, da športno-rekreativno prireditev namenjeno druženju in spominu na delovanje Brežiške čete, tokrat odpovemo.

Akti

Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti

Vlada RS je v torek, 20. 10. 2020 na dopisni seji sprejela Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti in Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji. Odloka stopita v veljavo dan po objavi v Uradnem listu, torej 22.10.2020.

Z odlokom se zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 določajo začasne omejitve pri izvajanju športne dejavnosti za športnike in izvajanje športnih tekmovanj ter ponujanja storitev fitnes centrov.

Pohod po poteh Brežiške čete 2011

Odpoved 44. pohoda Po poteh brežiške čete

V soboto, 24. oktobra 2020, bi morala Športna zveza Brežice, v sodelovanju s Planinskim društvom Brežice in Združenjem borcev za vrednote NOB Brežice, organizirati tradicionalno športno rekreativno in manifestativno prireditev v počastitev praznika občine Brežice, pohod »PO POTEH BREŽIŠKE ČETE«.

ŠZB izvedel tri aktivnosti v sklopu projekta SOPA

ŠZB izvedel tri aktivnosti v sklopu projekta SOPA

Športna zveza Brežice že nekaj let aktivno sodeluje v projektu SOPA - Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola. V mesecu septembru se je predstavnik športne zveze udeležil kar treh dogodkov, na katerih je zbranim svetoval o zdravem načinu življenja ter možnostih za aktivno preživljanje prostega časa v občini Brežice.

Več kot 1400 tekačev obeležilo Dan slovenskega športa

Več kot 1400 tekačev obeležilo Dan slovenskega športa

Športna zveza Brežice je v sodelovanju z Zavodom za šport Brežice, Olimpijskim komitejem Slovenije ter Občino Brežice (v okviru projekta Stavi na zdravje) pripravil tekaško prireditev Tek 2309 ob prvem dnevu slovenskega športa. Na trasi po Vrbini se je predstavilo več kot 1400 tekačev in tekačic.

ŠZB razglasila najuspešnejše športnike v preteklem letu

ŠZB razglasila najuspešnejše športnike v preteklem letu

Na prvi dan slovenskega športa je Športna zveza Brežice organizirala prireditev Športnik leta 2019 in nagradila najuspešnejše športnike in športne delavce v preteklem letu v naši občini. Letošnjo prireditev, ki je bila zaradi trenutne zdravstvene situacije zaprta za javnost, so zaznamovale nove kategorije priznanj pa tudi nova podoba le teh. 

Tek 2309 ob dnevu slovenskega športa

Tek 2309 ob dnevu slovenskega športa

Kot veste je pobuda za razglasitev državnega praznika posvečenega športu uspela. Dan slovenskega športa bomo praznovali 23. septembra.

Kolesarki maraton 2020

Kolesarki maraton po občini Brežice 2020

Športna zveza Brežice bo tudi v letu 2020 izvedla Brežiški športni vikend in v okviru tega kolesarski maraton po občini Brežice. Izvedba letošnjega kolesarskega maratona bo zaradi trenutne zdravstvene situacije individualna.

Programi športa za mlade 2020/21

Programi športa za mlade 2020/21

V Športni zvezi Brežice smo tudi letos pripravili izbor različnih interesnih programov športa, ki jih bodo izvajala društva in klubi s svojim strokovnim kadrom in v sodelovanju s šolami. Na naš poziv se je letos odzvalo 19 društev oz. klubov, ki so pripravili skupno 68 programov redne vadbe v 22 različnih športnih panogah.

Stran 7 od 16 (Vseh vnosov: 151)

Kontakt

Uradni podatki

Športna zveza Brežice

Modri

Cert ID: 0014/00014

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
ŠPORTNA ZVEZA BREŽICE
Matična številka: 5211450000